INSALATA DI FINOCCHIO - ARANCE - TONNO
Ingredienti per 2 persone:
1 finocchio grande,
2 arance,
1 scatola di tonno al naturale da gr.160
1 manciata di olive taggiasche
1 manciata di pistacchi pestati
3 cucchiaio di olio evo
1 cucchiaio scarso di aceto balsamico
1 pizzico di origano
1 pizzico di sale
qualche fetta di pan carré tostato
Ingredienti per 2 persone:
1 finocchio grande,
2 arance,
1 scatola di tonno al naturale da gr.160
1 manciata di olive taggiasche
1 manciata di pistacchi pestati
3 cucchiaio di olio evo
1 cucchiaio scarso di aceto balsamico
1 pizzico di origano
1 pizzico di sale
qualche fetta di pan carré tostato
Lavate e mondate il finocchio e affettatelo sottilmente, pelate a vivo le arance e tagliatele a spicchi. Ponete gli ingredienti in una ciotola unendo il tonno sgocciolato, le olive e i pistacchi triturati. Condite con un'emulsione preparata con l'aceto balsamico, l'olio extravergine di oliva, una presa di sale e l’origano; mescolate con cura e servite con l’aggiunta di triangoli di pan carrè tostato.
With this recipe, fresh and fast, pleasant even in winter, I participate in the collection "Salads" created by Susina strega del tè
FENNEL - ORANGES - TUNA SALAD
Ingredients for 2 people:
Ingredients for 2 people:
1 large fennel bulb,
2 oranges,
1 tin of tuna in brine about oz.5 – 5 1/2,
1 handful of "ligurian taggiasche" olives,
1 handful of crushed pistachios,
1 handful of "ligurian taggiasche" olives,
1 handful of crushed pistachios,
3 tablespoon evo oil,
1 tablespoon balsamic vinegar,
1 pinch of dried oregano,
1 pinch of salt,
some pieces of toasted tin loaf bread
1 tablespoon balsamic vinegar,
1 pinch of dried oregano,
1 pinch of salt,
some pieces of toasted tin loaf bread
Remove the tougher outer leaves of the fennel buld, trim and thinly slice it, cutaway peel from oranges so no white part remains and slice them. Put fennel and orange slices in a bowl by combining the drained tuna, olives and crushed pistachios. Dress with an emulsion prepared with balsamic vinegar, extra virgin olive oil, a pinch of salt and of dried oregano, mixed with care and serve with the addition of triangles of toasted tin loaf bread.
8 commenti:
Dev'essere buonissima...
Grazie!
Silvia
love the tuna salad and the pancakes ummmmm.. the little socks are so sweet, the books look fun I used to love buying childrens books when my girls were small.
Jan
Grazie per avermi lasciato questa stuzzicante ricettina!! Complimenti per il blog, le ricette e le creazioni!!! ^_^
Hi Eli...oh that salad looks wonderful...I have never made fennel before. I will have to try this. I do love anise and I know the taste is similiar..
Buonissimaaaaa!!!
Hai condensato l'estate in un piatto! :P*
Bacio!
mmmm devo assolutamente provare!
grazie!
Che insalatina gustosa e deliziosa! Buona serata Laura
Eli, sono passata per un saluto...
Buona settimana
Silvia
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